Представлений Pixel 8a. Майже Pixel 8 з тими ж сімома роками оновлень Android, тільки всього за 500 доларів

За вчорашніми анонсами Apple досить непомітно пройшов анонс Google Pixel 8a, а це, між іншим, дуже гідний апарат.

Новинка виявилася такою, якою її описували чутки, хіба що дрібних деталей ми не знали. Почнемо із ціни, бо це важливо. За Pixel 8a просять 500 доларів у разі версії зі 128 ГБ пам’яті. Рівно стільки ж, скільки за Pixel 7a рік тому. Але вперше для моделей Pixel a є версія з 256 ГБ. Вона коштує 560 доларів, але на сайті ця модифікація поки що не доступна. Pixel 7a з якоїсь дивної причини поки що залишається в офіційному онлайн-магазині Google зі старою ціною за 500 доларів. Це вочевидь зміниться. Думаю, подешевшає до 400 доларів. Pixel 6a остаточно пішов на пенсію. Купити його ще можна, але зазвичай за Pixel 7a просять лише трохи більше, так що особливого сенсу в старій моделі немає.

Pixel 8a одержав актуальну платформу Tensor G3. Екран OLED зберіг діагональ 6,1 дюйма з роздільною здатністю Full HD+, але кадрова частота була підвищена з 90 до 120 Гц, а яскравість зросла до 2000 кд/м², як у Pixel 8.

Об’єм оперативної пам’яті залишився рівним 8 ГБ, але тепер це швидша пам’ять LPDDR5X. Камера як мінімум на папері взагалі не змінилася. Основним є датчик роздільною здатністю 64 Мп з об’єктивом з діафрагмою F/1,89 та пікселями розміром 0,8 мкм. З’явилася підтримка Super Res Zoom 8x. Є також надширококутна камера роздільною здатністю 13 Мп. Думаю, завдяки ПЗ знімати трохи краще, ніж 7a, але рівень там і так відмінний і недосяжний для інших смартфонів за 500 доларів.

Місткість акумулятора зросла до 4492 мА·год, але Google говорить про ті ж 24 години роботи. Є зарядка потужністю всього 18 Вт, і ось це ганьба. Могли б зробити хоча б 25 Вт. Захист від води IP67 нікуди не подівся, що також виділяє Pixel 8a на тлі багатьох інших у цій ціні. На вибір є чотири кольори: салатовий (Aloe), синій (Bay), чорний (Obsidian) та сірий (Porcelain).

Ну і кілер-фіча – сім років оновлень Android, як і для старших Pixel!

Please wait...
Теги: , , , , , , , , , , , , ,
0
0 Комментарий
guest

Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Наверх

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: