Прощаємось з GeForce RTX 3060. Nvidia припиняє виробництво найпопулярнішої відеокарти у геймерів

Ну от і все. Nvidia припиняє виробництво GeForce RTX 3060. Компанія попередила партнерів, що приймає останні замовлення на GPU для цієї карти.

Скільки точно пройде часу до зникнення цієї моделі з прилавків магазинів, сказати складно, але до виходу RTX 5060 карти повинні закінчитися. Власне, це і є метою Nvidia. RTX 3060 вийшла на початку 2021 року, тобто на момент, коли карти закінчаться в магазинах, їй стукне чотири роки. Спочатку карта була не дуже тепло прийнята, але це і зрозуміло: згадайте весь той хаос, який творився на ринку відеокарт у минулий пік криптовалютного ринку. Однак, як і кілька поколінь до цієї моделі, вона в результаті стала найпопулярнішою у геймерів. Зараз саме RTX 3060 лідирує у рейтингу Steam, хоча RTX 4060 вже активно підбирається до лідерів, оскільки сильно подешевшала.

RTX 3060 і сьогодні забезпечує дуже непоганий рівень продуктивності у Full HD, а з DLSS і у більш високих режимах. Наприклад, якщо взяти якийсь свіжий огляд TechPowerUp, то можна побачити, що у Full HD без трасування променів середній показник fps на основі пари десятків ігор – 75 к/с. Звичайно, є Alan Wake 2 або Hellblade: Senua’s Sacrifice, які дуже ресурсомісткі, але загалом RTX 3060 ще поживе.

Please wait...
Теги: , , , , ,
0
0 Комментарий
guest

Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Наверх