В Україні цифрові паспорти стали повними юридичними аналогами звичайних документів

Верховна Рада України у другому читанні ухвалила законопроєкт №4355 “Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус” про цифрові паспорти. “За” проголосували 302 депутати. Таким чином, Україна стала першою державою у світі, що запустила цифрові паспорти та законодавчо прирівняла їх до звичайних документів. Про це наголосив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Міністерство цифрової трансформації запустило цифрові паспорти в мобільному застосунку “Дія” у квітні минулого року. Зараз ними можуть користуватися близько 20 млн українців – більше 5.5 млн з них мають ID-картку і ще 18 млн є власниками закордонних біометричних паспортів.

Цифрові паспорти буде можливо пред’являти на території України для посвідчення особи та підтвердження громадянства, крім випадків перетинання державного кордону, в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї. Наприклад, для отримання державних послуг у ЦНАПах, відправлень на пошті, підтвердження віку в супермаркетах, здійснення касових операцій у банках і т.д.

Нововведення має прискорити запровадження безпаперового режиму в Україні, коли державні органи не матимуть права вимагати паперові документи, якщо інформація вже є у реєстрах.

Нові норми наберуть чинності з 23 серпня цього року. На офіційному порталі Міністерства цифрової трансформації можно переглянути покрокову інструкцію щодо перевірки документів в “Дії”.

Нагадаю, нещодавно в застосунку “Дія” почали тестувати можливість авторизації за допомогою NFC. Завантажити додаток можна у Google Play та App Store.

Джерело: Міністерство цифрової трансформації України

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Please wait...
Теги: , , , ,
0
8 Комментарий
Сначала Новые
Сначала Старые Популярные
guest

Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
виталий
виталий
3 лет назад

за мову лайк!

Please wait...
Alex K
Alex K
3 лет назад

А эти за языки… наш колхоз не победим…а можно на португальском мне так удобней, и аудиторию другую привлечь можно … уважайте автора, вам нравится что парни делают и как? вам нравится контент? помимо обычного (нормального) отклика аудитории было бы не плохо задавать нормальные вопросы, простите но вы сука так задолбали, вечно не довольные, вечно исправляют… сделай лучше, или что ты сам можешь? а я тебе скажу… нихера ты не можешь…
P.S. Спасибо коллективу Кеддра за контент и редакторам которые пишут статьи . ПИС, ВАН ЛАВ…
Еще скажу, предлагаю банить за такую ерунду, чтоб эта конченная тема даже не подымалась… можете начать с меня будет справедливо.

Please wait...
Xampurum
Xampurum
3 лет назад

Не пишите ерундой статьи.
Ещё не вступил. Ещё подпись президента, минюст и публикация в официальной прессе предстоят.

Please wait...
p
p
3 лет назад

За українську окреме СПАСИБІ)
От якби Keddr перейшов на неї повністю… ото було б круто.
Або ж хоча б Ляпота зі своїми подкастами)))
А так доводиться сумувати (((

Please wait...
Maxim S
Maxim S
3 лет назад
Ответ  p

От якби Keddr перейшов на неї повністю

І втратив би частину аудиторії.
Я проти українського нічого не маю, особливо в статтях про закони, але все – це вже сумно

Please wait...
Олекса
Олекса
3 лет назад
Ответ  Maxim S

Одну частину може і втратив би, а іншу – навпаки зацікавив би.

Please wait...
Наверх

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: