Відеокарта Intel Arc A770 нарешті представлена і готова до виходу на ринок

Разом з новими процесорами Intel нарешті повноцінно представила свою топову відеокарту Arc A770. Так, цього разу навіть ціну назвали. Отже, новинка вийде у продаж вже 12 жовтня і коштуватиме 330 доларів. Як завжди, це в США і без урахування податків.

Спочатку давайте параметри. Тут у нас 32 ядра Xe, а для нас звичніше, що тут 4096 ядер FP32. Існує 8 або 16 ГБ пам’яті з частотою 17,5 ГГц, 256-бітна шина і їсть карта 225 Вт.

Раніше ми вже бачили витоку, де Arc A770 за продуктивністю знаходиться десь між GeForce RTX 3060 та RTX 3060 Ti. За ціною ж у поточних реаліях у США за 330 доларів ви можете спробувати знайти найдешевші RTX 3060 або потужніші Radeon RX 6600 XT. Тобто поки що цінове позиціонування карти Intel непогане. І тут важливо зазначити, що 330 доларів нібито проситимуть за версію з 16 ГБ, тобто версія з 8 ГБ буде дешевшою. Щоправда, дивно, що Intel не назвала її ціни. Як би не вийшло так, що чекати на неї доведеться ще кілька місяців. Але у будь-якому разі, якщо вона коштуватиме близько 300 доларів, це буде чудовий варіант за ці гроші.

Щоправда, пам’ятаємо про проблеми з драйверами, які ще є, хоча ситуація вже покращилася. І те, що для карток Intel критично важлива підтримка Resizable BAR.

Як би там не було, чекаємо на старт продажів та повноцінні тести. І пам’ятаємо, що вже через кілька місяців AMD і Nvidia випустять свої нові адаптери в цій ціновій категорії, так що Intel доведеться або сильно знижувати ціни, або забути хоч про якісь продажі.

Please wait...
Теги: , , ,
0
0 Комментарий
guest

Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Наверх

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: