Якщо хочете GeForce RTX 50 цього року, накопичуйте гроші. Nvidia може випустити тільки RTX 5090, а решта карт вийдуть вже в 2025

Чекаєте на нові відеокарти GeForce? Можливо, більшості з вас доведеться почекати довше, ніж вважалося спочатку.

Як повідомляється, цього року восени Nvidia може випустити лише одну відеокарту лінійки RTX 50, і це буде GeForce RTX 5090. Звісно, за дуже багато грошей. RTX 5080 і RTX 5070 очікуються на початку 2025 року, та й так далі за списком.

Чи може таке статися? Цілком. По-перше, Nvidia потрібно розпродати запаси карток RTX 40, які спочатку продавалися далеко не найкращим чином. По-друге, RTX 5090 буде маржинальнішою, ніж молодші карти. Це означає, що з кожної картки Nvidia заробляє більше. AMD і в цьому поколінні не змогла нічого протиставити RTX 4090, а в новому не намагатиметься – всі говорять про те, що топових карт у лінійці RX 8000 просто не буде. У результаті виходить, що Nvidia може випустити новий флагман, який не матиме і близько жодних конкурентів, запропонує величезну продуктивність і буде максимально статусним. А інших варіантів нового покоління не буде, тому найнетерплячіші підуть купувати RTX 5090, дозволивши Nvidia заробити більше грошей.

RTX 5090 має бути монстром навіть на тлі RTX 4090. По-перше, їй приписують 512-бітну шину, по-друге, нову пам’ять GDDR7 з ефективною частотою 28 ГГц мінімум. Коштуватиме вона, звичайно, як крило від літака, але без будь-якої конкуренції Nvidia може ставити будь-яку ціну, яку вважатиме за доцільну.

Please wait...
Теги: , , , , , , , , , , ,
0
0 Комментарий
guest

Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Наверх

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: