Портативна ігрова приставка Asus ROG Ally X отримала гігантський акумулятор і ціну 800 доларів

Після кількох місяців витоків інформації, подразнень, це офіційно: портативний ігровий ПК Asus ROG Ally X сьогодні надходить на попереднє замовлення за 800 доларів. Коли він буде доставлений 22 липня, він отримає подвоєний акумулятор, подвоєний обсяг пам’яті, другий порт USB4, на 50% більше пам’яті та великий список інших налаштувань.

Насправді змін дуже багато. Це приблизно те саме, що і Steam Deck OLED в порівнянні з оригінальною моделлю. ROG Ally X — це версія, а не продовження, і вона дорожча. Консоль досі працює під керуванням Windows. Але Ally X може бути найкращим кишеньковим комп’ютером Windows на сьогоднішній день, тому що Asus вставила чудову батарею ємністю 80 Вт-годин у кишеньковий пристрій, який не здається важким.

Маючи массу 678 г, ROG Ally X лише на 70 г важчий за оригінал і лише на 4,5 мм товщий у найтовстішому місці. Він майже такої ж ваги, як оригінальний Steam Deck, і майже на півдюйма тонший, але з удвічі більшою ємністю акумулятора всередині. 80 Вт*г – це більше, ніж у багатьох ноутбуків!

Хоча більша батарея додала понад 120 грамів ваги, Asus зміг компенсувати половину цього, зробивши інші компоненти легшими. Asus каже, що міцніше, тонше та легше шасі забезпечило найбільшу економію — вага наповненого тальком ABS/полікарбонатного композиту впала зі 176 грамів до 134 грамів. Ally X також має легші плати і легший модуль охолодження, включаючи на 23% менші вентилятори, які насправді є потужнішими. Крім того, є нова серія вентиляційних отворів, які дозволяють Ally X ефективніше охолоджувати сенсорний екран — на 6°C.

При цьому в основі все той же APU Ryzen Z1 Extreme, тобто нова ROG Ally X не буде значно швидше за звичайну ROG Ally. Додаток до ціни обумовлений ще декількома поліпшеннями. По-перше, нова приставка отримала 24 ГБ пам’яті LPDDR5X-7500. Сам собою збільшений обсяг навряд чи доцільний, але пам’ять стала швидше, що дуже важливо для продуктивності iGPU. По-друге, Asus покращила елементи управління і переробила конструкцію так, щоб карти пам’яті не виходили з ладу через перегрівання, як це трапляється у звичайної версії Ally. По-третє, SSD виріс з 512 ГБ до 1 ТБ, а також з’явився додатковий порт USB, причому USB4.

Компанія говорить про безліч інших покращень та невеликих змін у конструкції, які мають просто зробити приставку зручнішою. Тобто важливо все разом, але, як на мене, кілер-фіча – це саме батарея. Вона все-таки гігантська, і автономність має бути чудовою. Щоправда, і ціна в 800 доларів – це більше, ніж просять Valve, MSI, Lenovo та інші.

Please wait...
Теги: , , , , , , ,
0
0 Комментарий
guest

Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Наверх