Досвід експлуатації ноутбука HP Probook 440 G3

Шукаєте ноутбук для роботи/навчання? Хочеться металу в корпусі і компактності? Ця стаття буде для вас корисною.
Для початку короткі технічні характеристики:
Процесор: Intel Core i3 6100U 2300 МГц
Екран: 14’ 1920×1080 60Ghz Матовий
RAM: 8GB (4+4)
Пам’ять: HDD 500 GB 7200 rpm + SSD 128 GB Kingston
Вага: 1.67 кг (без блоку живлення)

Детальний обзор тут

Хочеться почати з пояснення сценарію використання, для чого він створений і на що насправді здатний. HP задумували лінійку Probook’ів як ноутбуків для бізнесу і роботи з офісними задачами в цілому. З монтажем відео та іграми справляється відчутно слабо. Проте, такі програми, як Photoshop чи Visual Studio працюють відмінно.

Після половини року використання я виділив такі плюси:
– Насамперед – це габарити. 14 дюймів легко поміщуються у більшість рюкзаків, тому для використання в цілях навчання в університеті він підходить дуже добре. Чи достатньо такої діагоналі для роботи? І так, і ні, для роботи, наприклад, з кодом, для зручності прийдеться під’єднати зовнішній монітор, проте працювати в офісних додатках цілком можливо. До речі, вага і товщина є оптимальними.
– Батаеря. На економному плані живлення він здатен пропрацювати до 5 годин активної роботи. Сама батарея знімається, чим часто користуюся, коли ноутбук стоїть близько до розетки тривалий час.
– Металева робоча поверхня. Це не тільки додає преміальності, а ще й тактильно приємно (правда зимою долоні можуть мерзнути).
– Температури. Не буду давати детального опису, скажу лиш, що охолодження справляється нормально, вентилятор часто повністю зупиняється, навіть під певним навантаженням процесора. Не раз лишав його з увімкненою віртуальною машиною на 2-3 доби, температурами задоволений.
– Апгрейд. Під кришкою “швидкого доступу” є вільний M2 роз’єм для встановлення SSD та слот під ще одну планку “оперативки”. Цим я скористався і результатом задоволений.
128Gb SSD I 8 GB оперативної пам’яті – мінімальна оптимальна конфігурація для Windows 10 сьогодні.
– Екран. Екран має як плюси, так і мінуси. До переваг я зарахую його частоту розгортки, він тримає стабільно 60 Гц. Багато дисплеїв при зменшенні рівня яскравості зменшують і частоту. Цим страдають бюджетні ноутбуки. Навіть якщо взяти до уваги версію цього самого Probook 440 g3, але версію з HD екраном, там буде спостерігатися зниження частоти. Чому це погано? Тому, що це втомлює очі. (може початися батхьорт на цю тему в коментаріях, тому скажу, що це суб’єктивно).


Звісно є і мінуси:

– Драйвери. Під час використання зловив сильний вірус, відформатував жосткий диск, тому прийшлося ставити ліцензійну “10-ку” з “автозагрузочної флешки”. Тут і почалися проблеми з драйверами до сканера відбитка пальців, вебкамери та звуку. Достукався до технічної підтримки, вони сказали, що з заводу був встановлений “спеціальний windows 10”, тому треба встановити його з CD-диску, який вони пришлють. Але у цього ноутбука відсутній оптичний CD- привід! Техпідтримка усе одно прислала мені диск (FAIL). Кілька днів я возився з драйверами. В результаті камера запрацювала, сканер також, а от звуковий драйвер поставив від іншої моделі ноутбука, тому еквалайзер зник. Після доставляння SSD ситуація повторилася, тому камера не робоча і еквалайзер відсутній.
– Відеокарта. Вірніше її відсутність. Для когось це може стати мінусом, проте ноутбук ,як сказано вище, є робочим і інтегроване відеоядро справляється з трьома одночасно підключеними FullHd моніторами. Про ігри скажу лиш, що старі та кіберспортивні цілком “іграбильні” на даному залізі.
– Тачпад. При купівлі цього ноутбуку краще одразу обзавестися мишкою, бо тачпад відверто незручний через свої невеликі розміри.
– Екран. Зараз опишу кілька мінусів. Ноут не з найдорожчих, тому матриця тут охоплює лише 50% кольорового діапазону Adobe sRGB, дисплей вицвітає, якщо дивитися на нього при певних кутах (детальніше за посиланням на початку статті) також є певні “засвіти” (невеличкі світлі плями, видно на фото). Суб’єктивно це не є критично, адже при роботі увага на це не звертається.

– Ціна. На ринку можна знайти і дешевші ноутбуки з аналогічними характеристиками, але не забуваєм, що це усе ж початковий “Бізнес класс”. А за усе хороше потрібно платити.

Скажу ще кілька слів про звук, це уже не відноситься до мінусів. На рідному драйвері з еквалайзером можна витягнути щось пристойне. Для перегляду YouTube та музики з “Вконтакте” якість достатня.

Підсумок : оптимальне рішення для роботи, яке легко поміщується в рюкзак.
P.S. моя перша стаття, не судіть строго :)

Please wait...
Теги: , , , , , , , , , , ,
0
6 Комментарий
Сначала Новые
Сначала Старые Популярные
guest

Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
aspid
aspid
6 лет назад

Тренируйся и станешь лучшим, объясни несколько нюансов – почему ты просто не откатил вин 10 до заводского исходника, там же и форматирование внутреннее, ноут на выходе чистый как “слеза ребенка”, драйвера по нескольким различным драйв пакам можно и подобрать, или создать бэкап драйверов, а как тебе удобство обслуживания системы охлаждения, как думаешь высасывать пыль с него?

Please wait...
aspid
aspid
6 лет назад
Ответ  romankos_d

А западания клавиш не было замечено и не сталкивался ли с залетом под клавишу крошки ?

Please wait...
charukovsky
charukovsky
6 лет назад

Корпус маркий

Please wait...
Наверх

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: