Досвід користування Windows 10

Точніше кажучи – екосистемою Windows 10. Тому що мова також піде про його мобільну версію, яка на мій особистий погляд має право на життя тільки як частина всієї екосистеми Windows 10.

Почнемо з того, чому я обрав Windows 10, і яка моя модель використання. Я не є спеціалістом в ІТ галузі, професійним кібер-спортсменом чи фотографом, тому особливих вимог до надсучасного заліза чи софту в мене не було. В свій час я купив iPad, і вже через деякий час завів і iPhone, це справді якісні речі і я був в захваті від них, хоча там досить багато і емоційного аспекту і маркетингу. Але настав час купляти новий ноутбук і я почав придивлятися до MacBook Air, і в цей момент я подумав як і для чого я буду його використовувати. Серце говорило, що MacOS це буде справді якісно і стильно, але розум був прихильніший до Windows ноутбука. Звісно не останню роль відіграла ціна, не в смислі що MacBook дорожчий, а в смислі що за його ціну можна купити реально цікаву модель іншого виробника. Те чого мене навчила Apple, це те що екосистема це хороша річ, але залишатися в їхній це б була досить затратна штука. Я почав “гуглити” і дізнався про Windows 10, який в той момент був в стадії розробки, після чого вибір було зроблено.

Для себе я обрав модель Asus, свою роль зіграли 15,6 дюймів, великий гібридний накопичувач і дискретна відеокарта. На момент покупки останньою актуальною версією Windows була 8.1, тому, думаю дехто мене зрозуміє, я обрав Windows 7. Приблизно за місяць-два до виходу 10-тки я всетаки встановив Windows 8.1, щоб подивитись як і що, тому що він для мене був як заготовка до 10-тої версії. І ось свято, прилетіло оновлення до Windows 10, яке я зразу ж встановив. Навіть в порівнянні з 8.1 це було щось нове, гарніше і взагалі як свіже дихання. Хоча, якщо порівняти функціональнiсть його сьогоднішньої версії і тої, що я встановив зразу після релізу, то різниця справді є, і це добре, тому що він не стоїть на місці, вдосконалюється і отримує нові справді корисні функції.

На момент, коли вийшла Windows 10, мій iPhone почав старіти як і морально, так і фізично, настала черга купляти новий смартфон. Тут та сама історія, що і з MacBook, за ту ціну, що коштував Windows Phone, я міг купити значно цікавіший Android смартфон, але в цьому випадку переміг Microsoft. Само собою, що важливу роль зіграла екосистема. Так, на сьогоднішній день можна без проблем спарувати продукцію Microsoft, Google та Apple, але мені цього мало. Я не люблю забивати голову непотрібними речами, встановлювати непотрібні додатки, чи носитися з великою їх кількістю, які просто не потрібні, але і видалити їх не можливо (це я про Android), і взагалі після iOS рішення Microsoft мені здавалося симпатичнішим за Android. Однотонні ненав`язливі плитки, чорна тема, яка прекрасно дивиться на екрані ClearBlack, хороша синхронізація з моїм ноутбуком, і ще багато приємних дрібниць зробили свою справу.

Тепер що стосується користування такою зв`язкою. Мобільна версія Windows є досить “довгоіграющою” в плані підтримки, оновлення приходять і приходять, можливо як і в випадку з оновленнями для iOS, не всі функції з’являються, я про режим Continuum, але в основному все прилітає. На моєму iPhone був дуже зручний поштовий клієнт, але на ноутбуці я провіряв пошту через браузер. В Windows 10 в мене є прекрасний Outlook, який однаково як і виглядає, так і працює і на ноутбуці і на смартфоні. Є ще багато однаковий додатків, але окремої теми заслуговує Skype. Раніше в мене завжди була його десктопна версія, але зовсім інша річ Skype з магазину Microsoft, також однаковий для ПК і смартфона. Дуже корисною є функція використовувати Skype як програму для смс. Користування інтернет банкінгом, покупки в інтернеті, авторизація, чи просто смс переписка стає набагато зручніша. Також зручно відповідати зразу з банера сповіщення, що реалізовано також на обох платформах, просто не замінима річ для відповіді “OK”. Так, Windows 10 ще не ідеальний і постійно знаходиться в розробці, в ньому досить пустий “Магазин”, хоча як на мене, якщо додатка немає в магазині Microsoft, то це поганий додаток, просто спосіб заробітку, адже якщо чогось немає на телефоні, то майже точно що нема і на ПК, а настільний Windows ігнорувати як на мене не розумно. Тому як на мою особисту думку, екосистема Microsoft повинна існувати, а мобільна версія Windows, як мінімум, має право на життя, але щоб повністю відкрити її можливості, вона повинна працювати в зв`язці з настільною версією. Qualcomm показала цікаве відео, до якого якщо добавити майбутній реліз Surface Phone і можливості режиму Continuum може получитися досить хороший продукт і поштовх до розвитку Windows смартфонів. Будемо чекати і надіятися, що Microsoft не закине своє дітище.

Please wait...
Теги: , , , ,
0
12 Комментарий
Сначала Новые
Сначала Старые Популярные
guest

Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Drozd
Drozd
7 лет назад

НЕВІРЮ!!!
На кеддрі ураїномовна стаття на ІТ тему.

Але не про це… стаття дійсно зображує не всім зрозумілі переваги наявності смартфона і ПК на базі ОС Windows, а саме Windows 10.

Єдиний ЖИРНИЙ мінус(смартфонів) – це мала кількість софту в магазині.

Please wait...
Олександр Педько
Олександр Педько
7 лет назад
Ответ  Drozd

Согласен, софтины не так много как на “зелёных роботах” и “яблочных” девайсах, но это дело времени, Я так думаю, платформа только начала двигатся в правильном направлении, всё в переди…

Please wait...
Юрий Шпак
Юрий Шпак
7 лет назад

Я раньше подшучивал на фанатами Apple из-за их странной привязанности к яблочной экосистеме. Но после покупки первой Люмии – сам попался на крючок. Ребятам из Редмонда нужно отдать должное – все продуманно и гармонично. Меню смартфона гениально простое. Верх-вниз листаем рабочий стол, влево программы и управление. Что в ноуте, что в смарте все одинаково и удобно. Система не выжирает аккумулятор даже при активной болтовне через блютуз и сидении в инете, нет подтормаживаний и фризов. Все плавно.

После 10-ки андроид уже не идет как-то. Ну, то есть, совсем не идет…

Please wait...
Lee Ander
Lee Ander
7 лет назад

Хоч і багатенько води в статті, мало конкретики, думки не доведені до кінця, але що до зручності роботи в екосистемі Windows 10 (смартфон ноутбук ПК) не можу не підтримати. Синхроніхація на висоті, щойно зроблене фото на смарфоні моментально потрапляє на ПК, та ж система із офісними програмами. Софт із магазину також має всесторонню синхронізацію запускається в рази швидше win32 аналогів (як приклад той же Viber чи Skype).
P.S.
Що до наповненості магазину. Свого часу набридла відсутність основних ігор та софту, користувався кілька місяців Андроідом, а потім АйОС, але як показала практика вже через 2-3 тижні я користувався тим же софтом що і на віндовсі, але зручність в той же момент була в рази гірша ніж у конкурентів ИМХО.

Please wait...
netwin
netwin
7 лет назад

В статті прям розхвалили Вінду, але от для мене, по факту, після того, як я придбав Мак, зникла потреба відкривати ноут на вінді (ну хіба що в доту зіграти ;-) ), тяжко стало користуватися системою, в якої власні додатки (які йдуть у Вінді “з коробки”, калькулятор, параметри) відкриваються по 20-40 секунд (ноут середній по потужності, але старший мак (в якого харатеристики слабіші) працює набагато швидше). Про дизайн, в загальному виглядає не погано, але мене завжди бісив дизайн “строки заголовку”, він жахливий! Але це і всіх версіях Вінди так було…

Please wait...
k_vitalij
k_vitalij
7 лет назад

Прошу прощения, но, что означает:
“Є ще багато однаковий додатків, але окремої теми заслуговує Skype.”?
И, возможно, заголовок “Досвід користування” несколько амбициозен, скорее – зарисовка на тему…

Please wait...
Alex
Alex
7 лет назад

Как и все подобные заметки НЕ О ЧЕМ. В двух словах что написали : “там мне дорого,хоть и все нормально, но и тут все хорошо, хоть и дешевле, думаю что мой выбор имеет право быть.

Please wait...
Alex
Alex
7 лет назад
Ответ  0leh

Спасибо за эксперта )))) я не хотел никого обидеть просто написал что думаю. Как по мне “Досвід користування Windows 10” больше похоже на “муки выбора” при чем очень общие, чем на реальный опыт эксплуатации. А тема реально интересная у меня в последние время много людей перешли на винду.Так что жду следующую статью.

Please wait...
Наверх

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: